Over mij

Over mij

Introductie

Een vrouwenleven kent verschillende fases met specifieke problemen. Kennis en inzicht in wat er precies in jouw lichaam gebeurt geeft vertrouwen, onafhankelijk van de levensfase waarin jij je als vrouw bevindt.

Ik ben Wendy Verbeek, een 51-jarige hormoonspecialiste voor vrouwen van alle leeftijden. Hormonen kunnen je leven behoorlijk op z’n kop zetten. Ik weet als geen ander wat je als vrouw meemaakt op het moment dat je te maken krijgt met hormonale problemen.

Als hormoonspecialiste ben ik zowel vanuit de reguliere als alternatieve geneeskunde opgeleid. Ik adviseer en begeleid vrouwen van alle leeftijden bij uiteenlopende klachten, die veelal veroorzaakt worden door hormonale schommelingen.

Want aandacht en tijd voor vrouwen met hormonale klachten, voor hun problemen en hun behoeftes, dat is er vaak veel te weinig. Vragen beantwoorden en de juiste voorlichting en behandeling geven, is van groot belang om een vrouw weer in haar kracht te krijgen. En dat is nu precies waar het om gaat in mijn consulten.

Ik wil weer de vrouw worden die ik was

Veel gehoorde uitspraken zijn: ‘ Tijd tekort komen, geen tijd nemen voor ontspanning of herstel, te weinig energie om na het werk /school nog iets anders te kunnen doen, moe wakker worden, van bitch naar huilend en ik herken mezelf niet meer’.

Wat kan ik je bieden? Niet alleen een luisterend oor en erkenning, maar ook een goed persoonlijk advies en een hart onder de riem, waarbij jijzelf de regie blijft voeren over je eigen hormoonhuishouding.

Door mijn specialisatie als Zuur-Base Coach integreer ik ook adviezen op deze vlakken in de behandeling omtrent hormonale problematiek. Onderzoek wijst uit dat verzuring van het lichaam grote invloed heeft op hormonale klachten. Door je lichaam te ontzuren, herstel je het zuur-base evenwicht van je lichaam. Hierdoor komen hormonen weer in balans en verminderen en of verdwijnen de meeste hormonale klachten. Tevens ben ik gewichtsconsulente en voedingsdeskundige en heb ik me via de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) gespecialiseerd in menstruatie- en overgangsklachten en zwangerschap. Vanuit voeding kijk ik breder naar de klachten en kan ik handvatten meegeven voor een gezondere levensstijl.

Behandeling

Klachten ontwikkelen zich vaak gedurende jaren en zijn meestal niet zomaar verholpen. Met name vrouwen met PMS-klachten en vrouwen in de overgang hebben vaak al een hele zoektocht achter de rug voordat zij een afspraak maken voor een consult.

Als hormonen de regie overnemen, kun je daar als vrouw dus behoorlijk last van hebben.  Door een zorgvuldige intake, het eerste consult, krijg ik zicht op de aard en oorzaak van je klachten. Tijdens de consulten krijg jij inzicht in wat er precies gebeurt in je lichaam en hoe je hiermee om zou kunnen gaan. We bespreken de mogelijke oplossingen en adviezen die bij jouw situatie en levensfase passen.

Samen kijken we wat (verandering van) voeding en beweging met je kan doen. Je krijgt leefstijladviezen om de disbalans in je lichaam aan te pakken.

In de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en op welke wijze dit eventueel vraagt om bijstelling.

Vaak zijn 2 afspraken al voldoende om klachten te herleiden, te verminderen of zelfs op te lossen.  Omdat sommige vrouwen bang zijn dat een lichamelijk onderzoek onderdeel uitmaakt van de behandeling, vermeld ik hier graag dat dit niet het geval is. Je kunt zonder verwijzing van de huisarts bij mij terecht met je vragen en problemen.

Opleiding & bijscholing

Opleiding:

Care for Women specialiste
Care for Women BV – 2019-2020

Medische Basiskennis – CPION accreditatie
Total Health Academy 2018-2019

Gewichtsconsulente
Kosmeoo Health 2017-2018

Voedingsdeskundige
CIVAS HBO 2017

Bijscholing:

Komt een vrouw op het spreekuur – de overgang
Willpharma – 2021

Hormoon Substitutie Therapie
Care for Women – 2021

Hevig Menstrueel Bloedverlies
Care for Women – 2021

Miskraambegeleding
Miskraambegeleiding Nederland – 2021

Hoofdpijn en migraine in de Care for Women praktijk
Hoofdzusters – 2021

Hart en hormonen
Gedeon Richter – 2021

Anticonceptie en hormonen
Titus Healthcare – 2021

Gezonde voeding rondom zwangerschap
Kosmeoo Health – 2020

Zuur-Base Coach
Alka – 2020

Hormonen vrouw
Medivere – 2020

Energetische Morfologische Bloedtest
Ortho Health Foundation – 2020

Osteoporose en voeding
Mates trainingen – 2018

Voeding en hormonen
Ortho Health Foundation – 2018

Vrouw en hormonen
Care for Women BV – 2018

Menu in de menopauze
Lijf en lijn – 2018

Voeding en overgang
Sonnevelt – 2018

Hart- en vaatziekten en voeding
Mates trainingen – 2018

Intermittend Fasting
Hamel College – 2018

Behandelprotocollen: hormonen en vrouwenklachten
Ortho Health Foundation – 2017

Gewichtstoename tijdens de menopauze
Mates trainingen – 2017

Indicaties

  • Overgang en de vervroegde overgang
  • Cyclus-gebonden klachten, zoals: Menstruatieklachten, PMS / PMDD, endometriose, PCOS
  • Vermoeidheid
  • Anticonceptie
  • Gezond zwanger worden en je goed voelen na de zwangerschap
  • Begeleiding bij (het vermoeden van) schildklierklachten
  • Preventiezorg waaronder Healthchecks,  individueel en voor bedrijven
  • Voeding en leefstijl
  • Inzicht in de vele klachten die er kunnen zijn bij disbalans in de zuur-base status en adviezen over verbetering en herstel van de zuur-base balans. Denk hierbij aan bijvoorbeeld huidklachten, darmklachten en stemmingsklachten.
  • Geven van lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten over bovengenoemde onderwerpen voor groepen, bedrijven en organisaties.