Gewichtstoename

Heel veel vrouwen in de overgang merken dat hun broek strakker gaat zitten. Er is een gewichtstoename en/of het lichaamsvet wordt anders verdeeld. Het vet dat op de heupen en dijen zat, gaat zich nu op de buik afzetten. En dat allemaal terwijl je niet anders zijn gaan eten of bewegen! Je komt aan van “lucht”. Hoe komt dit?

In de overgang vindt een daling plaats van de vrouwelijke hormonen. Deze daling gaat zeer geleidelijk en start al voordat überhaupt het menstruatiepatroon gaat veranderen.
Ook wordt je stofwisseling anders in de overgang, die wordt trager. Daarnaast gaat het lichaam meer vetweefsel maken. Het lichaam doet dit om aan de verminderde aanmaak van vrouwelijke hormonen tegemoet te komen. In vetweefsel kunnen namelijk ook vrouwelijke hormonen aangemaakt worden.

Voor vrouwen in de overgang brengt overgewicht of een te grote gewichtstoename, echter ook gezondheidsrisico’s met zich mee.

Care for Women specialiste Wendy Verbeek in Eindhoven is, naast hormoonspecialiste, een deskundig gewichtsconsulente. Ik kan je precies vertellen hoe je het beste deze gewichtstoename kunt aanpakken.

De consulten worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoedt vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Maak 24/7 online een afspraak!